Een gebonden boek voor 89 cent voor een courante titel? Wel tweedehands, maar in goede staat, is daBoekt wel mogelijk? Dat is wel degelijk mogelijk, alleen moet je tellen op een paar euro verzendkosten. Maar toch, de envelop is al duurder dan het boek. Ik kon het eerst niet geloven, maar heb het toch uitgeprobeerd.

Alles kwam aan het rollen toen ik weer eens een attentiebericht van boekensite Hebban ontving. “De Gelukkigen” van Kristine Bilkau  is nu voor 4,36 als e-book te koop!” Die service is wel handig: als OLB_Screenshot_ De gelukkigeneen boek op je wil-ik-lezen-lijstje in prijs is verlaagd, krijg je een e-mail. In veel gevallen gaat dat goed, maar als ik nu naar de website ga om te kijken, zie ik dat de prijzen alweer verhoogd zijn. Een beetje irritant is dat wel. Zoals je in het plaatje hiernaast ziet, denkt Hebban zelf nog dat de prijs 4,36 is, maar de winkels hebben er gauw weer een hogere prijs van gemaakt.

Concurrentie

Het lijstje van webwinkels op de Hebban-site is eigenlijk best kort, dus ik dacht: “Laat ik eens verder kijken.” Concurrentie kan toch geen kwaad, hoor ik steeds. Dus, even naar Amazon. De prijzen voor e-books zijn daar wel vergelijkbaar, maar met wat klikken en omzwervingen kwam ik toch op de Duitse Amazon.de terecht, om te kijken of dit boek in het Duits wellicht goedkoper in de vorm van een papieren versie te krijgen is.

Dure envelop

Al eerder kocht ik een Duits boek bij Amazon.de (Tyll), hoewel ik eerst gekeken heb op de site van mijn boekwinkel in de stad om het te bestellen. Daar was het echter tien euro duurder! Dat verschil is mij toch een beetje te veel om mijn boekwinkel te steunen. Vraag dan gewoon expliciet om donaties, zou ik zeggen.

OLB_Screenshot_Verzendopties selecteren - Kassa van Amazon de
Niettemin, met wat doorklikken op de Amazon.de site kom ik tweedehands boeken tegen. En daar zie ik dan de gebonden versie in “goede staat” voor een paar euro te koop, inclusief porto. Dat kon ik toch echt niet geloven. Toch nog even naar boekwinkeltjes.nl gegaan om te zien of de Nederlandse versie ook zo goedkoop is. Maar zelfs voor de paperback wordt toch nog een euro of acht gevraagd, exclusief verzendkosten. Op zich eigenlijk ook best een redelijke prijs. Daarom kan ik ook niet geloven dat in Duitsland die boeken zo verschrikkelijk goedkoop zijn.

Herbarium

Het duurde even, maar het boek werd door post.nl bij mij gisteren in de brievenbus IMG_20190207_130531-01gepropt. Paste er net doorheen. En dit boek is nog niet gelezen, dat merk je meteen. Het is alleen gebruikt als een soort herbarium. Op verschillende plekken vond ik gedroogde bloemen en kleine plantjes. Eigenlijk nog leuker dan een nieuw boek. Het is dus echt waar, het kan echt goedkoop zijn, als snap ik nog steeds niet hoe dat kan. Misschien heb ik net een geluksexemplaar gekregen. Dat kan best. Maar ik zal het in de toekomst niet nalaten om nog eens de proef op de som te nemen.

2 gedachtes over “Onwaarschijnlijk lage boekenprijzen

  1. Das best smerig van Hebban dat soort acties. Je snapt dat ze dat dus doen om die mails te genereren he? Ik hou niet van dat soort acties. Dat e-books nog uitgegeven worden vind ik ook heel bijzonder,als ik het moet geloven kan je elk nieuw boek al gratis downloaden.

    Liked by 1 persoon

    1. Ja, dat verschil tussen de “aanbieding” en de werkelijke prijzen bij Hebban bestaat al minstens een jaar. Het heeft denk ik te maken met een verschil in ververs-interval van de boekenprijzen voor de aanbiedingen en de echte prijzen. Dit gat hebben ze nog steeds niet gedicht, en het komt hen misschien ook wel goed uit om dat te laten, om zo inderdaad veel reclamemails te genereren. In mijn geval heeft het hen niet veel goeds gebracht, want ik heb juist een andere winkel, de amazon.de (in tegenstelling tot de vrij beperkte amazon.nl) ontdekt.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s